Informatie
Cursussen
Musea
Contact
Site map
   
Home
Informatie
Cursusaanbod
Cursussen
Kunstgeschiedenis
Cursussen
Kunstbeschouwing
Musea
Tentoonstellingen
Musea binnenland
Musea buitenland
Contact
Kunstenaars
Insel Hombroich
Brede sloten omsluiten het eiland Hombroich en isoleren het daarmee van de drukke, rumoerige 'grote wereld'. Wie het eiland wil betreden, moet dat water eerst oversteken, en dat is meer dan alleen maar even over een brug te lopen. De oversteek is ook een bewustwordingsproces, waar bij de reiziger uitgenodigd wordt om deel uit te maken van de kleine, intieme wereld die Insel Hombroich heet. Door deze filosofie is Insel Hombroich veel meer dan een museum geworden. Het is vooral een bijzondere plaats waar architectuur, kunst en natuur perfect en harmonisch samengaan. De natuur is ruig, met moerassen, vijvers, drassige weilanden, wilgen, populieren, een verwilderd landgoed vol oude bomen waartussen het roze huis en de theehuisjes zich verschuilen. De architectuur van Erwin Heerich is strak, precies gebouwd volgens mathematische wetten, alsof er negen grote sculpturen in de natuur geplaatst zijn. Er is veel aandacht voor het licht en de relatie interieur/natuur.
De kunst is afkomstig uit vele culturen en tijdperken. Er zijn beelden uit ondermeer Afrika, China, Cambodja, Peru en Perzië, meubels, glaswerk, keramiek, gecombineerd met moderne kunst uit Europa: o.a. Yves Klein, Paul Cézanne, Hans Arp en Kurt Schwitters. Er zijn geen suppoosten, geen naamkaartjes, geen catalogi, niets om niemand die tekst en uitleg kan geven. Er is alleen de uitnodiging om te kijken, goed te kijken en te genieten.
Routebeschrijving:

Breda - A58 - Eindhoven - A67 - Venlo Venlo richting Duitse grens, Mönchen-Gladbach aanhouden naar de A61 Knooppunt 9/7 afslag richting Düsseldorf A52 Knooppunt 13/17 Kaarst, afslag richting A57 Neuss Let op!!! Na de afslag 19 (je rijdt heel gemakkelijk al pratend de volgende afslag voorbij, dus kijk met de chauffeur mee zodat ergernis achterwegen kan blijven) moet er een afslag komen, ik neem aan 20, dat moet de afslag zijn naar de A46 richting Grevenbroich-Kapellen, volg nu de aanwijzingen op de bruinen borden.
Deze bruinen borden staan wat verdekt opgesteld, ook nu weer wees gespitst!!